Letselschade claimen bij een bedrijfsongeval

Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Kosteloos juridisch advies
Al meer dan 75.000 mensen geholpen
Maar liefst 95% ontvangt een vergoeding

Hoe voorzichtig we ook zijn op ons werk, soms zit een bedrijfsongeval in een klein hoekje. In de meeste gevallen is de werkgever aansprakelijk voor de letselschade die je door het ongeval hebt opgelopen. Want de werkgever is verantwoordelijk voor een veilige werkplek. Hoe dan ook kunnen de gevolgen van een bedrijfsongeval groot zijn. Niet alleen lichamelijk maar ook financieel. Gelukkig kunnen wij je helpen bij het claimen van je financiële schade. En omdat we onze kosten kunnen verhalen op de aansprakelijke persoon of zijn of haar verzekeraar, kunnen we dit zelfs kosteloos voor je doen. Benieuwd of je hier recht op hebt? Check het hieronder.

Hoe we werken

Tijdens een intakegesprek beoordeelt een van onze letselschadespecialisten de haalbaarheid van je letselschadezaak. Je kunt rechtstreeks telefonisch contact met ons opnemen of een contactformulier op onze website invullen. Naar aanleiding van dit formulier zullen de letselschadejuristen van het intaketeam gratis en vrijblijvend telefonisch contact met je opnemen. Bel ons direct op 085 073 55 50.

 

In deze stap gaan we uitgebreid informatie verzamelen en de veroorzaker van je letsel namens jou aansprakelijk stellen. Nadat een van onze letselschade-experts je zaak in behandeling heeft genomen, plannen we een persoonlijk gesprek in. Dit gesprek kan bij jou thuis plaatsvinden maar kan je ook telefonisch of via videobellen voeren. Tijdens dit gesprek maak je kennis met je letselschade-expert en bespreek je onder andere de toedracht van het ongeval, de schade, de medische aspecten van je letsel, je inkomenssituatie, je opleiding, je sociale situatie en eventueel de eerste gemaakte kosten.

In deze stap gaat je letselschade-expert de volledige schade in kaart brengen en gaat hij of zij in onderhandeling met de tegenpartij. Je letselschade kan vaak pas worden afgewikkeld als je een medische eindsituatie hebt bereikt. Daarvan is sprake als je medische situatie stabiel is – vaak als alle medische behandeling zijn afgerond – of als je volledig bent hersteld. Ook kijken we of er op het gebied van je inkomen of werk een stabiele situatie is ontstaan.

Laat je terugbellen

Vul in onderstaand formulier je gegevens in en we bellen je doorgaans binnen 2 uur (op werkdagen).

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je door een ongeval letsel opgelopen? Dan wil je vast weten of je je letselschade kunt claimen. Gelukkig vind je onze letselschadespecialisten in diverse vestigingen verspreid over het hele land. Er is er dus altijd wel een bij jou in de buurt. Ze vertellen je er graag meer over.

Een bedrijfsongeval gehad. En nu?

Goed, je hebt dus letselschade door een bedrijfsongeval. Maar kun je nu ook een schadevergoeding krijgen? In de meeste gevallen heb je bij een ongeval tijdens je werktijd recht op een schadevergoeding. De geleden schade kunt je vervolgens verhalen op je werkgever. Hij is tenslotte verantwoordelijk voor een veilige werkplek. Je hoeft als slachtoffer alleen aan te tonen dat er schade is ontstaan door de uitoefening van jouw werkzaamheden. Hierna moet de werkgever bewijzen dat hij heeft voldaan aan de zorgplicht.

Tips bij een bedrijfsongeval

  • Zorg ervoor dat er een ongevallenrapport wordt opgemaakt door je werkgever of leidinggevende waarin goed beschreven staat wat er gebeurd is voordat je tekent.
  • Maak foto’s van de situatie op de plek van het ongeval, verzamel namen van getuigen en bezoek een arts om je opgelopen letsel vast te laten leggen.
  • Meld daarna je schade zo snel mogelijk bij ons aan. Wij zullen je werkgever netjes en zorgvuldig benaderen zodat de goede relatie die je met hem hebt behouden blijft. Gelukkig wordt de schade meestal geregeld met de verzekeraar van je werkgever.

Enkele voorbeelden van bedrijfsongevallen waarbij je kunt claimen

Stel je bent met je handen in een machine terecht gekomen. Een werkgever moet natuurlijk zorgen voor een veilige werksituatie. Maar regelmatig komt het voor dat een bepaalde beveiliging ontbreekt op een machine. Hierdoor is het mogelijk dat je met je hand in een machine terecht komt. Belangrijk hierbij is dat een werkgever hiervoor bijna altijd aansprakelijk is. Zelfs als het je eigen fout was doordat je bijvoorbeeld onvoorzichtig was.

Of stel je bent aangereden door een heftruck. In een bedrijfshal vinden veel werkzaamheden tegelijkertijd plaats. De een verricht werkzaamheden lopend en de ander rijdt op een heftruck of EPT. Wanneer je aangereden wordt en letsel oploopt, is ook in deze situatie de werkgever weer aansprakelijk.

Vaak vallen er ook goederen naar beneden of je valt zelf naar beneden vanaf grote hoogte. Ook dan moet je werkgever aantonen dat hij voldoende maatregelen heeft genomen om dit te voorkomen. Maak hier melding van bij je leidinggevende. Zowel op de werkvloer als bij de contactpersoon van je uitzendbureau als dit van toepassing is.

Ontdek of je kunt claimen

Wat klanten van ons vinden

Wat kun je claimen na een ongeluk op het werk?

Alle kosten die je hebt moeten maken door een bedrijfsongeval kun je claimen bij je werkgever. Deze is hier hoogstwaarschijnlijk goed voor verzekerd zodat hij de kosten niet zelf hoeft te betalen. De schade waarvoor je een claim kunt indienen zijn onder andere de medische kosten, extra reiskosten, eventuele toekomstige kosten, kosten voor hulp in de huishouding, kosten door opname in het ziekenhuis en kosten door een verlies aan inkomen.

Wij kunnen je gratis bijstaan bij het verhalen van je letselschade.

Ontdek of je kunt claimen

Onze experts

Kunnen wij iets voor je betekenen?

Heb je door een ongeval letsel opgelopen? Dan wil je vast weten of je ook een letselschadevergoeding kunt claimen. Doe de check of neem contact op.