Je bent betrokken geraakt bij een kop-staartbotsing. Wat nu?
Een kop-staartbotsing heeft vaak letsel tot gevolg zoals nekklachten, rugklachten en een whiplash. Bij een kop-staartbotsing is de achteroprijder meestal aansprakelijk voor je letselschade.
Hoe krijg je je letselschade vergoed?
Wie moet er aansprakelijk gesteld worden en hoe zorg je ervoor dat je schade vergoed wordt? Op welke vergoedingen heb je recht? En hoe zit het eigenlijk met smartengeld? Vragen waar je na een ongeval dat door iemand anders is veroorzaakt mee te maken krijgt. Bovendien levert een kop–staartbotsing die een whiplash tot gevolg heeft vaak discussie op met de verzekeraar van de tegenpartij.
Wanneer je na een kop-staartbotsing letselschade hebt opgelopen, is het belangrijk om je goed bij te laten staan en zo snel mogelijk de veroorzaker aansprakelijk te stellen. Dit hoef je niet zelf te doen. Meld je schade zo snel mogelijk aan ons zodat wij de juridische en financiële afhandeling van de schade van je kunnen overnemen. Wij staan je bij en adviseren je bij het verhalen van je schade. Kortom, we behartigen al je persoonlijke belangen na een ongeval.
Waar heb je recht op?
De hoogte van de schadevergoeding is afhankelijk van verschillende factoren zoals de duur van je genezing, de mate van je arbeidsongeschiktheid, de hinder die je nog steeds ondervindt en in hoeverre je volledig herstelt.
Verder is het voor de vergoeding van je schade erg belangrijk dat je alle kosten die verband houden met het ongeval goed bijhoudt. Ook moet je hiervoor bewijs verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan reiskosten die je maakt om een arts of fysiotherapeut te bezoeken, kosten door kapotte kleding, het eigen risico van je ziektekostenverzekering en kosten voor hulp in de huishouding. Het zou zonde zijn als je vergeet welke kosten je hebt gemaakt terwijl je deze wel kunt terugvorderen.
Naast deze kosten kun je ook kosten als gemist loon of gemist overwerk, kosten door een verblijf in het ziekenhuis of smartengeld claimen. Benieuwd of je recht hebt op schadevergoeding? Ontdek het hieronder.
Hoe meld je je schade?
Heb je zelf of een bekende van je een ongeval gehad? Vraag dan nu een intakegesprek aan met een van onze schade-experts. Dit gesprek verplicht je tot niets. Pas na het gesprek beslist je of je met ons verder wilt gaan. Nadat je de schade online hebt gemeld, neemt een van onze schade-experts persoonlijk contact met je op. Je schade-expert stelt de tegenpartij aansprakelijk en regelt verder alles voor je. Het verhalen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos. Wij verhalen deze kosten op de tegenpartij.
Ontdek of je kunt claimen